torsdag, augusti 23, 2012

Gears of War



Har spelat igenom Gears of War nu med Thorsell. Eh ja. Kan någon tala om för mig vad spelet handlar om? Förutom att man ser helt badass ut med bandana och motorsåggevär och grejer. Synd dock att motorsågen gick knappt att använda, för så fort du blev träffad eller fienden slog dig först, så kunde du inte slå tillbaka. Eller såga för den delen..

Sen förstår jag inte alls hur detta spel har blivit så stort! Visst det kanske är bättre i tvåan och trean men styrningen är ju helt J(#)€/=Q"%K"S!”$ ! Blir vansinnig! Skulle man hoppa undan ett monster, DÅ STÄLLER HAN SIG MOT VÄGGEN ISTÄLLET?! Skulle man springa igenom ett tåg med massa gods och grejor lite överallt, DÅ HUKAR HAN SIG VID NÄRMSTA LÅDA! Springsystemet hade funkat smidigare om de hade tagit bort "ta skydd" funktionen när man ska springa. Och när man väl kan springa, ja då gungar hela tvn, och åksjukan är ett faktum. Att spela bakfull var alltså inget alternativ.

Jag frågade Leo, ett inbitet fan av Gears serien, vad storyn är. Han sa "De bor på Sara planeten och i underjorden lever alla monstren som måste komma upp till ytan för att ta mer plats, plus att det har läckt ut någon syra eller liknande som gör de muterade." Okej kanske inte riktigt så, men på ett ungefär i alla fall. Måste säga att Sara planeten inte ser ut som jag hade tänkt mig.. och inga monster i källaren skulle den absolut inte ha. Ska ringa och klaga.

Så den sista frågan är då: Ska man köpa tvåan? Är det bättre? Eller blir jag besviken?